اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
ایسنا/زنجان کارشناس مهندس آب و آبادانی گفت: در ادارات کشاورزی بخش مهمی که باید پرکار باشد بخش ترویج کشاورزی است.
رحیم هوشمند در گفت وگو با خبرنگار ایسنا دربارهل چگونگی کنترل مصرف آب در بخش کشاورزی، اظهار کرد: بخش ترویج در سازمان های کشاورزی می تواند آموزش های لازم را به کشاورزان دهد که این امر سبب کاهش مصرف آب می شود همچنین می تواند فناوری های جدید را برای پیشرفت بخش کشاورزی معرفی کند.
وی با تاکید بر اینکه لازم است که کشاورز نسبت به مصرف آب توجه بیشتری داشته باشد، افزود: در این صورت ما می توانیم به آینده امیدوار باشیم در غیر این صورت در آینده برای برآورد کردن نیاز جمعیت با مشکل جدی مواجه خواهیم بود. بیش از 85 درصد آبهای کشور در بخش کشاورزی مصرف می شود.
هوشمند با بیان اینکه مهم ترین بخش مدیریت آب در بخش کشاورزی است و با این کار می توانیم سطح بیشتری از زمین های کشور را زیر کشت ببریم، ادامه داد: باز هم تأکید می کنم که آب متعارف را به آب نامتعارف تبدیل نکنیم، متخصصان و کشاورزان باید در دو بعد کاهش مصرف آب و کاهش تولید زهاب اقدام کنند.
او اذعان کرد: یکی دیگر از روش هایی که بتوان از آب در اختیار بیشتر استفاده کرد، قیمت گذاری مناسب آب بها است.
آب مهم ترین کالای بشر و در عین حال کم ارزش ترین
وی تاکید بر اینکه آب مهم ترین کالای بشر و در عین حال کم ارزش ترین است و به راحتی هدر می رود، تشریح کرد: یکی از علت ها قیمت نامطلوب آب بها است. کسانی که متصدی این موضوع هستند باید قیمت مناسبی برای آب بها تعیین کنند تا کشاورز به حد بهینه از آب استفاده کند و زمانی که زارع مجبور باشد. قیمت بیشتری برای آب بپردازد آنگاه برای جلوگیری از هدررفت آب اقدام می کنند.
این کارشناس مهندسی آب و آبیاری در پاسخ به سوالی درخصوص زه آب، بیان کرد: آب آبیاری به سه روش از دسترس خارج می شود بخشی به صورت رواناب از انتهای مزرعه خارج می شود بخشی دیگر نفوذ کرده و قسمتی به وسیله تبخیر وارد اتمسفر می شود.
وی افزود: از آبی که به صورت تبخیر خارج می شود نمی توان استفاده کرد. اما آبی که از انتهای مزرعه خارج می شود و یا در زمین نفوذ کرده و وارد لوله های زهکشی می شود را می توان مجددا استفاده کرد.
هوشمند با بیان اینکه حدودا 30 درصد از آب آبیاری به عنوان تلفات محسوب می شود، تصریح کرد: این مقدار به نوع و جنس خاک و روش آبیاری وابسته است. به طوری که در آبیاری جوی و پشته انتها بسته زه آب به صورت رواناب نداریم و کاملا در روی زمین نفوذ می کند.
بارش های کم به معنی کاهش ورودی آب به سدها و مخازن آبی است
او اذعان کرد: متأسفانه مناطقی هستند که حجم زیادی آب برای آبیاری استفاده می کنند و در مناطقی که حجم زیادی آب برای آبیاری استفاده می شود، مسلماً تلفات بیشتر است و لازم است به کمک اداره ترویج کشاورزی و مراکز تحقیقات کشاورزی مصرف را کم کنند که خوشبختانه به این سمت پیش می روند.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه تا به حال، بارش های پاییزه در برخی مناطق ایران نسبت به سال های گذشته کمتر بوده است، گفت: این موضوع می تواند تأثیرات عمیقی بر ذخیره سازی آب و مدیریت منابع آبی به ویژه در فصول خشک و گرم سال داشته باشد. بارش های تسهیل کننده ذخیره سازی آب در مخازن سدها و زیرزمین هاست و کاهش آن می تواند مشکلات بسیاری را برای مدیریت آب به وجود آورد.
وی با اشاره به فشار بر منابع آب زیرزمینی، افزود: بارش های کم به معنی کاهش ورودی آب به سدها و مخازن آبی است. این باعث می شود که سطح آب در سدها پایین تر بیاید و نیاز به برنامه ریزی بهتر و مدیریت دقیق تر در مصرف آب باشد.
هوشمند با اشاره به اهمیت ذخیرسازی آب، خاطرنشان کرد: استفاده بهینه و مدیریت صحیح آب در همه فصول، به ویژه در زمان بارش ها و آماده سازی برای فصول خشک ضروری است. آموزش کشاورزان و آگاه سازی جامعه نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است تا بتوان در برابر چالش های کم آبی مقاوم تر بود.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}